Bez cukru, bez mouky a jenom za 10 minut připravený nepečený cheesecake s jahodama
Příprava vám bude trvat přibližně 10 minut. Je to velmi jednoduchý dort na přípravu, který sníte skoro stejně rychle jako ho uděláte
K přípravě budeme potřebovat:
- 1 bal. – Bezlepkových sušenek
- 30 g – máslo
- 1 lžíce – kokosový olej
- 250 g – mascarpone
- 250 g – jemný tvaroh
- med nebo březový cukr
- 250 g – Jahod
- 1/2 bal. – Želatina v prášku
Postup:
- Sušenky rozmixujeme tyčovým mixérem na prášek, přidáme rozpuštěné máslo a rozpuštěný kokosový olej.
- Připravíme si kulatou formu na pečení. Na tyto ingredience je ideální velikost formy 15 cm, dno vyložíme pečícím papírem a na to navrstvíme Sušenkovou hmotu. Lžící uhladíme a navrstvíme utřené mascarpone s tvarohem,osladíme sladidlem. Použijte kvalitní mascarpone, které je tuhé, ne jeho napodobeniny, které se ještě i hýbou v kelímku. Kvalitní mascarpone je husté a lžící se hůře vybírá z obalu.
- Na tuto mascarpone hmotu navrstvíme jahodovou hmotu – jahody tyčovým mixérem rozmixujeme na dřeň, přidáme polovinu želatiny a jemně dřeň ohřejeme. Nalijeme na mascarpone hmotu a dáme do lednice ztuhnout